Ribnik Ormož

Leta 1955 je bil na današnjem mestu zgrajen ribnik Ormož. Člani Ribiške družine so ribnik gradili z dvema starima buldožerjema, ki so ju večkrat reševali iz blata s konjsko vprego. Ker zemlje ni bilo možno spraviti iz korita ribnika, so jo porinili v sredino in napravili otok, na njem pa zasadili vrbo. Ta otok je še danes v okras ribniku.

Leta 1967 je Ribiška družina odkupila ribnik in tako postala njegov pravi lastnik. Leta 1978 je bil ribnik obnovljen tako, da se je povečal in poglobil ter v celoti izdelal nov jez s kanalizacijo za izpuščanje in uravnavanje vode. Urejen je bil tudi poseben zgornji del ribnika, kjer je izvir vode, in sedaj služi kot varstvena voda. Ta zahtevni poseg je v celoti opravila Tovarna sladkorja Ormož.

ribnik ormoz

Ribiški dom v Ormožu

V letu 1984 so člani RD Ormož pričeli z gradnjo ribiškega doma, ki je bil zgrajen v letu 1986. Dela so potekala v lastni režiji ob podpori ormoških podjetij. V letu 2009 je bil ribiški dom dograjen in obnovljen. Del prostorov ribiškega doma je namenjen gostinski ponudbi.

Območje ribnika v Ormožu je zanimiva turistično rekreativna točka. Ob možnosti izvajanja športnega ribolova ponuja tudi igranje odbojke na mivki in nogometa. Na parkirišču pa je tudi prostor za nočitev avtodomov z vsemi potrebnimi priključki.

Ribnik v Ormožu meri po površini 0,80 ha.

dom ormoz

Ribnik Ormož